De evolutie naar een meer geautomatiseerde omgeving heeft de manier veranderd waarop we leven en werken, en waarop het leven en het werk wordt georganiseerd. Deze veranderingen hebben geleid tot nieuwe, biomechanische, psychologische en psychosociale, gezondheidsrisico's die op zich hebben bijgedragen aan de toename van stress-gerelateerde aandoeningen zoals spier pijn, angst, stress zelf, depressie en burn-out.

Hoewel de basis van het probleem aangepakt dient te worden op een organisatorisch, systemisch en cultureel niveau, u als individu kan een verschil maken in uw gezondheid en welzijn van vandaag.

Osteopathic Body-Coaching is een nieuwe gezondheid en het welzijn aanpak gebaseerd op de osteopathische principes dat een (herstellend en onderwijzend) antwoord biedt op de huidige gezondheids uitdagingen:

 1. -Musculoskeletale pijn (nek, schouder, rug), hoofdpijn, spijsverteringsproblemen ...

 2. -Stress, angst, depressie, burn-out, ...

 3. -Slapeloosheid, gedragsveranderingen, atypische stemmingswisselingen ...

 4. -Gevoel van conflict tussen geest en lichaam

 5. -Borst)kanker: Pijn en stress na de operatie (Info www.cancerresearch.uk)

 6. -...

Osteopathic Body-Coaching:

Is een combinatie van osteopathie, de Reaset® Approach en Biofield healing: en omvat cranio-sacraal therapie, fasciatherapie, abdominale therapie en manipulaties (indien nodig)

Osteopathic Body-Coaching helpt om pijn te verlichten en de negatieve effecten van stress en trauma te verwerken:

 1. -Balancerend effect op het autonome zenuwstelsel

 2. -Ontspannen van gespannen spieren, fascia, organen, ...

 3. -Heroriënteert het lichaam

 4. -Herstelt het verstoorde subtiele energie systemen en biofield

 5. -Body-balans

 6. -Faciliteert en stimuleert de inherente zelfhelende mechanismen

 7. -Advies hoe je jezelf te helpen en veerkracht op te bouwen


Tijd: 1u15 minuten

Honorarium: 80 € incl. 21% BTW (Een attest voor terugbetalingen vande mutualiteiten wordt gegeven)

Voor een afspraak bel Tom op 0472 399 779 of reserveer online via Progenda >>>

Gezondheid voor lichaam en geest

Reconnective Healing en The Reconnection

Reconnective Healing” is een wijze van Helen die door Eric Pearl 1993 aangeleerd wordt. Tijdens een sessie wordt Licht en Informatie aangereikt aan het lichaam om het zelf-helend potentieel te verhogen. Tom initieert ook zij die Axiotonale energiebanen willen activeren door “The Personal Reconnection

Voor meer informatie bezoek de webpagina

Voor een afspraak bel Tom op 0472 399 779 of reserveer op Progenda

OSTEOPATHIE CONSULTATIES

Ave. H. Pauwels 7            

B-1200 Bruxelles

+32 (0) 472 399 779 

biomotions@gmail.com

Ostéo & Co

Tom Meyers

Osteopath D.O. & Stress-Coach

Metro ligne 1: Tomberg - sortie 4

Bus: 28

Osteopathic Body Coaching: 80€*

Reconnective Healing: 80€*

De Reconnection: 333€*

* incl. 21% BTW.

Honorarium

The Reconnection

THE RECONNECTION

Artikel

Verschenen in Psychologies Magazine, april 2013

‘Je zou ervan versteld staan hoeveel keer per dag je lichaam een vecht-vluchtreactie vertoont’, zegt Tom Meyers. Meyers is een body coach die vanuit de osteopathie een techniek heeft ontwikkeld die de zelfherstellende mechanismen van het lichaam stimuleert. ‘De vecht-vluchtrespons is een fysiologische reactie die de mens als diersoort heeft meegekregen. Een overlevingsmechanisme dat goed gewerkt heeft in het verleden, maar dat niet meer aangepast is aan onze tijd. We laden ons organisme constant op, maar aan ontladen komen we niet meer toe.’ Om me te helpen de gecumuleerde spanning in mijn lichaam los te laten speelt Tom Meyers de rol van katalysator. ‘Ik ben aanwezig, meer dan dat ik tussenbeide kom’, zegt hij. ‘Via microbewegingen stimuleer ik de zelfhelende kracht van het lichaam en laat ik het zijn werk doen.’ Hij voegt de daad bij het woord en zet zijn handen voorzichtig aan bepaalde punten van mijn hoofd die in verbinding staan met de hersenzones die reageren op stress. ‘Door over het voorhoofd te strijken, iets dat we instinctief doen als we ons willen concentreren, activeren we de prefrontale cortex die van belang is voor planning, impulsbeheersing en creativiteit,’ klinkt het. Het duurt even, maar dan laat ik mijn hoofd letterlijk los en vloeien mijn gedachten weg in de handen van de coach. Tom Meyers vervolgt zijn microbewegingen over de rest van mijn lichaam en blijft stilstaan bij zones waar spanning zit. Zijn handen begeleiden de bewegingen en veranderingen die mijn lichaam maakt.  Bij weerstand probeert hij de blokkades weg te werken door ze aan te raken, te begeleiden, te erkennen zodat de energie bevrijd wordt en opnieuw kan cicruleren. Na afloop lijkt het alsof de spanning van mijn schouders naar beneden gezakt is, naar mijn heupen. Na afloop voel ik me moe en zelfs lichtjes opgejaagd. Maar de dagen nadien voel ik duidelijk minder spanning in mijn schouders en nek. Ook ben ik me meer bewust van mijn lichaam. Alsof er nieuwe energie door mijn lichaam stroomt.’

Barbara Van Den Abeele, Hoofdredactrice Psychologie Magazine

MEDIAArticles.html